Kort nieuws: Jongen Soest beledigt agenten

REGIO - De politie in Soest heeft een 14-jongen opgepakt voor belediging. De jongen hoorde bij een groep die zich donderdag bemoeide met een scootercontrole aan het Raadhuisplein.
Toen de jongeren werd gevraagd weg te gaan, schold een van hen een agent uit. De brutale jongen is meegenomen naar het bureau en kreeg een bekeuring.
* In Woudenberg heeft brand gewoed brand in een woning aan de Huygenslaan. De brandweer was met meerdere voertuigen uitgerukt. Over de oorzaak, het huis liep schade op, maar niemand raakte gewond, aldus de brandweer.
* In Leusden heeft een politiehelikopter vanochtend korte tijd naar een vermist kind gezocht. Na de melding vloog de patrouille-heli laag over de omgeving, maar vrijwel direkt kwam de melding dat het kind weer was gevonden.
Er was verder niets aan de hand, zo meldt de politie.
* Soest weet niets van eventuele uitbreiding van bedrijventerrein De Grachten. Dat zegt de gemeente in antwoord op vragen van Gemeentebelangen Groen Soest. Wel is er een voorstel gedaan om een nieuwe waterberging aan te leggen. Van dan plan is inmiddels al duidelijk dat het milieutechisch niet mogelijk is.
* De provincie heeft een nieuw adviesorgaan. De Provinciale Commissie Leefomgeving gaat de provincie advies geven over de kwaliteit van de leefomgeving. Het orgaan zal daarmee een rol gaan spelen bij het aanleggen van wegen en bij nieuwbouwprojecten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.