Amersfoortse vriendengroep chillt op zelfgebouwd vlot: 'Je wordt verbaasd aangekeken'

AMERSFOORT - Het is met afstand het meest bijzondere vaartuig dat deze zomer op de Eem dobbert: het zelfgebouwde vlot van een Amersfoortse vriendengroep. "Je wordt verbaasd aangekeken, maar uiteindelijk vindt iedereen het leuk", zegt Jeroen.
Amersfoortse vriendengroep chillt op zelfgebouwd vlot
Met zijn tienen bouwden ze het vlot, al deed de een wel wat meer dan de ander. Het idee ontstond toen de jongens door de coronacrisis al vroeg hoorden dat ze voor hun middelbare school waren geslaagd. "En dan moet je toch wat", zegt Jeroen. "Wij zijn toen gaan werken, maar hebben daarnaast ook dit bedacht."

Hangmat

En met 'dit' bedoelt hij het opmerkelijk grote vaartuig, dat onder meer een bank en een bbq bevat. "Wij zijn met de bouw ongeveer vijf dagen bezig geweest, maar eigenlijk ben je nooit klaar." Zo is het vlot laatst nog voorzien van een kunstgrasmat en zijn er ook plannen voor een hangmat.
Heel hard gaat het vaartuig niet. Eenmaal beladen wordt met moeite de drie kilometer per uur aangetikt. "We wilden niet al te veel geld uitgeven, want dat hebben we natuurlijk helemaal niet", zegt Jeroen. Dus werd voor 75 euro een motor aangeschaft.

Ochtendhumeur

"Hij komt uit Amerika, dus alle onderdelen zijn hier niet te te krijgen. Maar hij doet het", zegt Jeroen. Al geeft hij toe dat er wel momenten zijn dat de motor last heeft van een ochtendhumeur. Erg is dat niet, veel haast hebben de vrienden niet.
De vrienden varen en chillen vooral op hun vlot
De vrienden varen en chillen vooral op hun vlot © RTV Utrecht
"We varen, steken de bbq aan en zwemmen en chillen een beetje", zegt Jeroen. "Het water in de Eem is niet helemaal schoon, maar we zwemmen er al jaren in." Ondertussen filosoferen ze door over de mogelijkheden die het vlot hen biedt. "Als je er een mastje opzet, heb je eigenlijk een catamaran."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.