PGGM-bestuurder weg met kwart miljoen

PROVINCIE UTRECHT - Financieel directeur René van de Kieft verlaat per 1 september pensioenuitvoerder PGGM. Dat heeft de uitvoeringsorganisatie voor mensen in de sector zorg en welzijn vrijdag laten weten.
Van de Kieft (45), tevens lid van de raad van bestuur, vertrekt om persoonlijke reden om zich elders verder te ontplooien. Dit gebeurt volgens een woordvoerder van PGGM op vrijwillige basis.
Van de Kieft krijgt wel een vertrekpremie mee. Conform zijn arbeidsovereenkomst kan hij rekenen op een jaarsalaris, aldus de woordvoerder. "In de orde van grootte van 250.000 euro". Een dergelijke afspraak valt ook binnen de code-Tabaksblat, meldt PGGM.
De code is opgesteld als richtlijn voor verantwoord ondernemen. De afgelopen tien jaar was Van de Kieft verantwoordelijk voor Finance & Control, Operations en IT. Hij speelde ook een rol bij de splitsing van beleid en uitvoering die resulteerde in het ontstaan van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en uitvoeringsorganisatie PGGM.
Zowel PGGM als Zorg en Welzijn verkeert in zwaar weer. De dekkingsgraad van het fonds is door verliezen op beleggingen gedaald naar 92 procent. Het minimaal vereiste niveau is 105 procent.
Als gevolg van de problemen worden de pensioenen dit jaar niet geïndexeerd. Verder zien bestuursleden van PGGM af van een deel van hun variabele beloning over 2008.
De pensioenuitvoerder heeft nog geen zicht op een opvolger voor Van de Kieft, zo liet de woordvoerder weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.