RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GGD Utrecht waarschuwt voor nep soa-oproep: 'Zeer vervelende situatie'

PROVINCIE UTRECHT - GGD regio Utrecht (GGDrU) waarschuwt voor zogenaamde oproepen om een soa-test te laten doen. De GGDrU nodigt nooit mensen zelf uit voor een soa-onderzoek en werkt alleen op afspraak.

Het komt regelmatig voor dat mensen zich melden nadat ze een telefoontje hebben gekregen van iemand die zich voordeed als medewerker van de soa-poli. Ook volgen nep-uitnodigingen soms via brief, mail of sms.

"Uiteraard vinden wij dit een zeer vervelende situatie", laat GGDrU weten. "Wij benaderen mensen nooit op deze manier. De slachtoffers van dergelijke pesterijen raken hiervan ernstig van slag."

Mensen die worden opgeroepen om naar de soa-poli te komen, kunnen dat bericht dan ook het beste negeren. Als mensen zelf een afspraak hebben gemaakt bij de poli kunnen ze wel een sms of mail ter bevestiging krijgen met de details van hun afspraak.

Een waarschuwing voor een mogelijke soa komt via een speciale sms, die alleen GGDrU kan opstellen met een link naar de website partnerwaarschuwing.nl. Ook kan het zijn dat mensen persoonlijk worden benaderd door een (voormalige) sekspartner. Het waarschuwen voor soa gebeurt nooit telefonisch of per brief.

Als mensen twijfelen over de echtheid van het bericht, kunnen ze het beste zelf contact opnemen met GGDrU.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -