RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Warmste 8 augustus ooit gemeten, bijna 35 graden in De Bilt

DE BILT - Na de zinderende hitte van vanmiddag koelt het nu langzaam af en dat betekent dat we de eindstand kunnen opmaken van deze bijzonder hete dag. In De Bilt was het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten met 34,6 graden, meldt Weeronline. Daarnaast was het de op twee na warmste dag ooit gemeten in alle augustusmaanden.

De temperatuur steeg vanochtend razendsnel, op sommige plekken met meer dan ťťn graad per 10 minuten. In De Bilt was het om 11:40 uur al 33,1 graden, goed voor een datum-warmterecord voor 8 augustus. Uiteindelijk steeg het kwik op het hoofdstation door naar 34,6 graden. Daarmee werd het vorige record van 8 augustus letterlijk verpulverd. Het datum-warmterecord van 8 augustus stond tot vandaag op 32,9 graden, gemeten in 1975.

Opvallend is dat het in De Bilt slechts twee keer in de hele maand augustus warmer is geweest dan vandaag. Op 7 augustus 2003 was het op het hoofdstation 35,0 graden en 4 augustus 1990 steeg het kwik in De Bilt naar 35,3 graden. Dit zijn ook de enige twee dagen dat het in augustus ooit 35 graden of warmer is geweest in De Bilt.

In het zuiden en zuidoosten was het nog een stuk heter dan in De Bilt. Op veel plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg werd het 36-37 graden. Het Limburgse Arcen had de hoogste temperatuur van alle officiŽle weerstations van het KNMI. Het werd er 37,0 graden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -