RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kattenfilmpjes trekken nog altijd veel publiek: 'Het lijken gewoon net mensen'

1/2
UTRECHT - Terwijl de meeste huisdieren vandaag zuchten onder de tropische temperaturen is het vandaag Internationale Kattendag. Daarom draaide er vandaag in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht twee keer een 70 minuten durende compilatie van kattenfilmpjes. Beide voorstellingen waren direcht uitverkocht.

De zussen Sandra en Crista Bakker komen opgetogen aangelopen. Crista heeft zelf een kat. "Echt een soort kindje van me." Haar zus zou er best één willen hebben maar is allergisch. Beiden zijn ze helemaal gek van kattenfilmpjes. "Het is de gekkigheid die ze uithalen. De reactie van een kat: het lijken gewoon net mensen", vertelt Sandra.

Het is de tweede keer dat bioscoop Louis Hartlooper Complex meedoet aan CatVideoFest, een internationaal fenomeen. Elk jaar stelt CatVideoFest uit vele uren van unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo's en internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes. Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. In de provincie Utrecht doen vier bioscopen mee.

"Kattenfilmpjes zijn enorm populair en kennen veel liefhebbers", vertelt Sieke Spooler van het Louis Hartlooper Complex. "We werden dit jaar compleet overvallen door de hype eromheen. We hebben er nog een aantal voorstellingen bijgeprogrammeerd. Er gaan zelfs mensen verkleed naartoe."

Naar welke Utrechtse organisatie die opkomt voor de opvang van katten en dierenwelzijn het geld wordt gedoneerd wordt maandag bekendgemaakt.

Reportage over CatVideoFest


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -