Dode hoek lijkt oorzaak van fataal ongeluk met vuilniswagen Jaarbeursplein

UTRECHT - De chauffeur van de vuilniswagen die vorige week betrokken was bij een dodelijke aanrijding met een fietser in Utrecht heeft het slachtoffer waarschijnlijk over het hoofd gezien omdat zij in de dode hoek reed. Daarvan gaat de Verkeerspolitie uit na enkele dagen onderzoek.
Het lijkt erop dat de chauffeur de fietser over het hoofd heeft gezien omdat zij in de dode hoek reed
Het lijkt erop dat de chauffeur de fietser over het hoofd heeft gezien omdat zij in de dode hoek reed © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Bij het ongeluk op het Jaarbeursplein in Utrecht kwam een 31-jarige vrouw om het leven. Zij fietste naast de vuilniswagen toen die naar rechts afsloeg. De politie denkt dat de vrouw in de dode hoek van de chauffeur zat. De fietser kwam ten val en overleed aan haar verwondingen.
Er was geen alcohol in het spel en de vrachtwagen reed stapvoets. De Verkeerspolitie zal de uitkomst van het onderzoek doorgeven aan het Openbaar Ministerie. Die moet officieel besluiten of er sprake was van een ongeluk of dat de chauffeur nog vervolgd gaat worden.
Dode hoek lijkt oorzaak van fataal ongeluk met vuilniswagen op Jaarbeursplein Utrecht

Dode hoek

De dode hoek is de ruimte rondom een voertuig die een chauffeur niet van achter het stuur kan zien, zelfs niet via zijn of haar spiegels. Vooral bij grotere voertuigen als vrachtwagens is dit gevaarlijk: de chauffeur kan dan afslaan zonder zich bewust te zijn van ander verkeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.