RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vitens bezorgd: 'Sproei geen tuinen meer en vul geen grote opzetzwembaden'

PROVINCIE UTRECHT - Drinkwaterbedrijf Vitens is bezorgd over de "extreem grote drinkwatervraag" in deze tropische week. Het bedrijf roept samen met de andere drinkwaterbedrijven iedereen op om geen tuinen meer te sproeien en geen grote opzetzwembaden te vullen.

Het extreem hoge verbruik van drinkwater ligt naast het warme weer ook aan het feit dat heel veel Nederlanders vanwege de coronacrisis thuis zijn of op vakantie in eigen land zijn. "Iedereen moet heel zuinig omgaan met drinkwater, anders raakt de dagelijkse voorraad op", waarschuwen de drinkbedrijven dan ook.

De waarschuwing geldt naast de provincie Utrecht ook voor Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Limburg. Vooral grote opzetzwembaden vragen behoorlijk wat water, zegt Vitens.

"Een groot zwembad in de tuin vraagt 2500 liter water. Ter vergelijking: een bad vullen kost 120 liter water en bij het douchen wordt 65 liter water verbruikt", zegt drinkwaterbedrijf.

Vitens waarschuwde ook afgelopen zaterdag al dat de situatie nijpend begon te worden. Het bedrijf vreesde dat de waterdruk zo sterk zou verminderen dat de waterdruk kon wegvallen. Sinds afgelopen donderdag wordt 30 tot 50 procent meer drinkwater verbruikt dan normaal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -