RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Watertoren Leerdam te koop voor 'maar' 150.000 euro: 'Telefoon en e-mail ontploft'


LEERDAM - Wonen op meer dan 40 meter hoogte in een van de bekendste gebouwen van Leerdam met een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Het kan nu voor maar 150.000 euro want de watertoren van de stad staat te koop. Maar let op: het is wel een opknappertje, en tsja, er ís dus die trap. "Genoeg treden om niet elke dag een bezichtiging te doen", aldus makelaar Gernant Temminck lachend.

 De toren is meer dan 40 meter hoog De toren is meer dan 40 meter hoog | Foto: De Landerije Makelaars

De watertoren is al lang niet meer in bedrijf en werd jaren geleden door het waterbedrijf verkocht aan een ontwikkelaar. Die bouwde op het terrein vijf luxe huizen maar had geen zin om ook de toren aan te pakken. En dus staat die nu voor 150.000 euro te koop.

Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend op het kantoor van makelaar Gernant Temminck. Want anderhalve ton voor de enige watertoren in Leerdam, da's geen geld toch? Temminck: "Ja, er zijn nog een paar honderd mensen die dat denken. De telefoon en e-mail is ontploft."

Ik denk dat je tussen de vijf ton en een miljoen kwijt bent, afhankelijk van wat je gaat doen."
Gernant Temminck, makelaar

Maar, waarschuwt de makelaar, een boel van die geïnteresseerden rekenen zich rijk. "Waar je rekening mee moet houden, is: je koopt een casco toren. Daar zit qua voorzieningen dus niks in. Je kan er dus niet twee jaar gaan wonen en het een beetje aanzien." En die opknapbeurt wordt niet goedkoop. "Ik denk dat je tussen de vijf ton en een miljoen kwijt bent, afhankelijk van wat je gaat doen."

Maar voor de investeerder die er wel wat in ziet, zijn er ook veel mogelijkheden. Er mogen twee woonruimtes in worden gebouwd en er is plek voor bedrijfsruimte. Temminck: "Het plan wat er lag, had helemaal bovenin een penthouse met eronder een klein appartement en daaronder kantoorlagen."

 De watertoren moet gevoegd worden: vandaar het net De watertoren moet gevoegd worden: vandaar het net | Foto: De Landerije Makelaars

Binnen moet alleen nog wel alles worden aangelegd. Oh ja, en de gehele buitenkant van de 40 meter hoge toren moet gevoegd worden. Daarom staat het gebouw op Watertorenerf 1 nu van top tot teen in een groen net. Temminck: "Dat ziet er dramatischer uit dan het is hoor. Maar als je de hele toren gaat herontwikkelen, wil je de buitenkant ook netjes maken."

Mensen met hoogtevrees adviseer ik niet te komen kijken."
Gernant Temminck, makelaar

En dan is er dus nog die trap. Want je moet er maar zin in hebben om als je thuiskomt elke dag meer dan honderd treden op te willen lopen. "Ik heb ze niet geteld, maar het zijn genoeg treden om er niet elke dag een bezichtiging te doen", zegt Temminck lachend. En dat is niet het enige: "Het zijn ook trappen die meer op ladders lijken. Dus mensen met hoogtevrees adviseer ik niet te komen kijken." Maar er is ook goed nieuws voor de minder sportieve watertoren-koper: er mag een lift worden gebouwd.

Mensen die zich niet uit het veld laten slaan en die bereid zijn de portemonnee te trekken, kunnen zich nu aanmelden bij de makelaar. Hij selecteert de meest serieuze kandidaten en zal die vanaf 1 september uitnodigingen voor de eerste ronde van bezichtigingen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -