Blik op Overvecht: 'Een wijk zonder ondernemers is eigenlijk een uitgestorven geheel'

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
UTRECHT - "Voor veel zaken heb je gewoon een plek nodig en daar zijn er te weinig van in Overvecht." Dat zegt Abdellatif Harchaoui, medeoprichter van DOK030 in de podcast 'Blik op Overvecht'.
Harchaoui woont zelf al bijna 20 jaar in Overvecht. "Ik was pas getrouwd en we waren op zoek naar een mooie grote woning. Toen zijn we in Overvecht uitgekomen. Mijn ouders wonen hier, mijn schoonouders wonen hier en mijn broers. Binnen loopafstand zijn we bij elkaar."

Ondernemers

DOK030 ondersteunt ondernemers in de wijk. Voor Harchaoui de manier om iets voor de wijk te doen, vooral voor de kleine ondernemers. Overvecht moet een bruisende wijk zijn. "We hebben genoeg zzp'ers in de wijk die zeggen, ik heb een kantoortje nodig, ik wil een gespreksruimte waar ik mensen kan ontvangen, noem het maar op. Gebruik dan leegstaande gebouwen daarvoor." Harchaoui vindt dat de gemeente te weinig doet om de kleine ondernemer in de wijk de ruimte te geven.

Jongeren

Veel jongeren hangen op straat. Harchaoui merkt op dat sommigen weinig te doen hebben en dan om vier uur hun bed uitkomen en buiten op parkeerplaatsen rondhangen. Hij denkt dat Overvecht enorm verbetert als er meer te doen is in de wijk, zoals bijvoorbeeld een bioscoop als in Leidsche Rijn.
Bij winkelcentrum Gagelhof wil Harchaoui even stilstaan om de twee gezichten van de wijk te laten zien. "Dit is echt een plek die kenmerkend is voor Overvecht. We zien heel veel bedrijvigheid, dus heel veel hardwerkende mensen die een boterham willen verdienen en aan de andere kant zie je mensen die een beetje rondhangen en hun dag een beetje doorkomen."
Na de zomer praat de gemeente over de verdere plannen voor Overvecht om de leefbaarheid te vergroten. Harchaoui wil daar met zijn DOK030 graag aan bijdragen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.