RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong cellotalent uit Driebergen mag spelen tijdens het Kinderprinsengrachtconcert


DRIEBERGEN-RIJSENBURG - 15 jarig cellotalent Fama Koning uit Driebergen heeft al verschillende prijzen op haar naam staan. En nu is ze als 1 van 3 jongeren uitgekozen om te spelen tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Fama begeleidt winnares van The Voice Sophia Kruithof, bij het nummer Vincent van Don McLean.

 "Ik kan me niet voorstellen dat ik geen cello zou spelen" | Foto: RTV Utrecht

Dit jaar is het concert niet op de gracht zelf. Vanwege coronamaatregelen is het verplaatst naar een alternatieve locatie, maar dat maakt het niet minder bijzonder voor Fama: "Ik ben ervoor gevraagd en heb filmpjes opgestuurd en auditie gedaan. Toen ik hoorde dat ik echt mocht spelen was ik heel erg blij."

Fama's beide ouders zijn musicus, dus ze is van jongst af aan is ondergedompeld in de muziek. Als ze een half jaar is klinkt het al de melodie van "hoedje van papier" vanuit de kinderwagen. Een paar jaar later zingt ze steeds vaker met haar moeder en speelt ze piano met haar vader.

 Muziek is Fama met de paplepel ingegoten Muziek is Fama met de paplepel ingegoten | Foto: Familie Koning

Als Fama 7 jaar oud is, hoort ze ineens haar moeder op een geleende cello spelen. Ze is dan meteen verkocht. "Ik was betoverd door de mooie klank van de cello en toen wilde ik het ook gaan proberen." En bij proberen is het dus niet gebleven.

 "Ik was betoverd door de mooie klank van de cello" | Foto: Familie Koning

Het kinderprinsengrachtconcert met Fama Koning wordt 22 augustus uitgezonden op NPO 3.

Cellotalent Fama uit Driebergen

Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -