Kort nieuws: Motorrijder onderuit op A2 bij Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - * Bij een motorongeluk op de A2 bij Utrecht is een man gewond geraakt. De 50-jarige man ging door nog onbekende oorzaak onderuit, brak daarbij een aantal botten en liep schaafwonden op. Een tweede motorrijder reed na het ongeluk door. Of hij bij het ongeluk betrokken was, is nog onduidelijk.
* In Houten is met een lasergun een snelheidscontrole gehouden. Op de Rede werd van 602 voertuigen de snelheid vastgelegd. Zeventien automobilisten kregen een bekeuring. Een 27-jarige Houtenaar maakte het wel heel bont: hij reed 132 waar 70 is toegestaan. Zijn rijbewijs is hij kwijt.
* Ambtenaren van de gemeente Leusden fietsen de komende maanden voor het goede doel. Voor iedere kilometer tussen huis en werk betaalt de gemeente één cent voor verpleeghuis Lisidunahof. Dit zorgcentrum wil huifkartochten organiseren voor de minder mobiele bewoners. De sponsoractie is gekoppeld aan de landelijke campagne 'Fietsen Scoort' om fietsen naar het werk te stimuleren.
* In Utrecht is een auto-inbreker aangehouden. Getuigen zagen hoe de man de auto aan de Marco Pololaan openbrak en er vervolgens in een andere auto vandoor ging. Agenten vonden de auto even verderop en konden de bestuurder op de Churchilllaan aanhouden.
Bekijk via de link hieronder een kort nieuwsoverzicht van U Vandaag.
* Bij een ongeluk in Baarn is een motorrijder gewond geraakt. De 26-jarige man uit Amersfoort verloor op de Bisschopsweg de macht over het stuur en gleed de berm in. Hij brak zijn schouder en de motor is zwaar beschadigd.
* Twee gewonden en twee arrestaties, zondagavond in Soesterberg. Op de Generaal Winkelman ontstond rond 7 uur een vechtpartij tussen drie mannen. Toen de 71-jarige moeder van één van hen zich ermee bemoeide, kreeg ook zij enkele harde klappen. De vrouw en haar zoon zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
* Een automobilist in Nieuwegein is aangehouden, omdat hij drie zo veel had gedronken als toegestaan.
De 59-jarige automobilist uit Nieuwegein werd in de afgelopen nacht gecontroleerd op de Herenstraat. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs kon hij inleveren.

U Vandaag maandag 6 april, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.