Tijdelijk onderdak voor getroffen bewoners brand Houten

© Koen Laureij
HOUTEN - Bewoners van de appartementen boven de uitgebrande Domino's Pizza in Houten, krijgen tijdelijk andere huisvesting aangeboden. Dat maakt woningcorporatie Viveste bekend.
De negen appartementen aan Het Rond liepen schade op nadat er zaterdagmiddag brand was uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht ontstond de brand toen er iets misging bij het opladen van de accu's van de elektrische fietsen en scooters van Domino's Pizza.
Die werden in een aparte ruimte opgeladen in het bedrijf. Toen werknemers werden gealarmeerd dat een accu oververhit raakte, hebben ze deze naar buiten gebracht. Daar vatte de accu vlam, waarna via de buiten gestalde elektrische scooters en fietsen de brand naar de pizzeria zelf oversloeg.
Hoe lang het nog gaat duren voordat de bewoners weer terug kunnen naar hun woning, is niet bekend. Viveste laat dit nog onderzoeken. Locoburgemeester Sander Bos heeft zaterdag ter plaatse gesproken met betrokken bewoners. "Zij waren uiteraard flink geschrokken. Ik heb ze veel sterkte gewenst, hopelijk kunnen zij binnen afzienbare tijd weer naar hun eigen huis."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.