RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechtbanken vanaf volgende week weer open voor publiek

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De rechtbank opent vanaf volgende week weer de deuren voor publiek. Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden. Ze moeten daarbij wel eerst voorrang verlenen aan de procespartijen en pers.

Door de uitbraak van het coronavirus was het vanaf 17 maart niet mogelijk voor publiek om zittingen bij te wonen. Daarnaast werden veel rechtszaken uitgesteld, of vonden ze digitaal plaats. Vanaf 11 mei werden rechtszaken weer beperkt fysiek mogelijk, maar publiek was nog altijd niet welkom.

Julia Mendlik, president van de rechtbank Midden-Nederland liet eerder in een reportage van RTV Utrecht al weten graag weer publiek te zien in de rechtszaal. "Heel vroeger was het zelfs op het marktplein dat mensen werden terechtgesteld. Nu gebeurt dat omdat mensen altijd bij strafzaken kunnen meekijken en altijd deze zaal binnen kunnen lopen."

Rechtbank Utrecht bereidde zich begin mei voor op de heropening, binnenkort mag er ook weer publiek aanwezig zijn.


Vanaf 17 augustus is dat - zij het iets omslachtiger - weer mogelijk. Bezoekers moeten uiterlijk twee werkdagen van tevoren reserveren via e-mail. De rechtbank laat dan per mail weten of er plek is om aanwezig te zijn bij de zitting.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -