RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zaak Marengo gaat verder, OM mikt nu ook op advocaten van Ridouan T.

VIANEN - De zaak Marengo, tegen de criminele organisatie van de uit Vianen afkomstige topcrimineel Ridouan T., wordt vandaag voor het eerst sinds mei weer opgepakt. In deze monsterzaak, die in de zwaar beveiligde rechtbank op Schiphol wordt behandeld, staat T. samen met zestien anderen terecht voor verschillende feiten waaronder moorden en pogingen tot moord. De inhoud van de zaak wordt de komende drie dagen besproken, maar ook de advocaten van T. staan nu ter discussie.

Eerder deze week meldden verschillende media dat het Openbaar Ministerie de vijf advocaten van T. ervan beschuldigd als 'boodschappenjongens' te hebben gewerkt. Dat zou blijken uit PGB-berichten, een soort geheime chats. Daarin hebben de handlangers van T. het over de advocaten. Die zouden informatie hebben gelekt uit het onderzoek en die informatie zou vervolgens weer bij T. terecht zijn gekomen. Dat mag niet, en dus trekt het OM aan de bel.

Wie heeft er gelekt?
De advocaten zeggen dat de beschuldigingen niet kloppen, vertelt verslaggever Peter Huting. "Volgens de advocaten wil het OM een zogenaamd 'trail by media' forceren. Dat betekent dat de verdachten en ook de advocaten in de publieke opinie al veroordeeld zijn, al schuldig worden bevonden. Dat is best wel effectief, want men is nu al geschokt dat het mogelijk waar kan zijn. De advocaten zeggen dat alleen de rechtbank mag oordelen over deze zaak, en door dit te lekken schaad je dus de rechtsgang."

Het OM zegt nog niet zeker te weten of de gelekte informatie wel echt bij hen vandaan komt. Er wordt verder nog niet op ingegaan, maar vandaag wordt het feit wel in de rechtbank behandeld. Mochten de beschuldigingen waar blijken, dan moeten de advocaten opstappen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -