Utrechter mishandeld en in gracht gegooid in Sneek, politie zet beelden online

UTRECHT - Een 28-jarige Utrechter is anderhalve week geleden mishandeld en in een gracht gegooid in Sneek. De politie deed vorige week een oproep aan de daders om zich te melden. Zij hebben dat niet gedaan en daarom zijn nu beelden van het incident online gezet.
De Utrechter was zondag 2 augustus met een 28-jarige Amsterdammer aan de Looxmagracht in het centrum van Sneek. Daar raakten ze in gesprek met een groep jongeren. Volgens de politie was de sfeer in eerste instantie ontspannen, maar sloeg dat ineens om.
Vanuit het niets zou de groep de Utrechter en zijn vriend hebben aangevallen. De twee werden daarbij geschopt en geslagen. De Utrechter kreeg een klap tegen zijn hoofd en werd in de gracht geduwd. De Amsterdammer probeerde weg te komen maar werd tegen de grond gewerkt. Terwijl hij op straat lag werd hij opnieuw geslagen en hard tegen zijn hoofd en lichaam geschopt.
Na het incident ging de groep ervandoor. De Utrechter wist zelf uit de gracht gekomen en is daarna met zijn vriend naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft nog gezocht naar de daders, maar zij zijn niet meer gevonden.
De groep belagers bestond uit zes personen. Eén van hen reed op een scooter. Afgelopen vrijdag deed de politie een oproep aan de verdachten om zich te melden. Ze kregen tot maandag de tijd. Omdat de jongens zich niet gemeld hebben, zijn vandaag bewakingscamerabeelden gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.