RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pandajong Ouwehands mag waarschijnlijk in oktober naar buiten

RHENEN - Het pandajong van Ouwehands Dierenpark in Rhenen is naar verwachting in oktober te zien voor publiek. Nu ligt het beestje nog in het kraamhok en slaapt het veel bij de moeder. De beer moet nog groeien en leren lopen, pas dan mag het naar buiten. Nu ligt het nog veelal bij de moeder op schoot.

Het jonge dier is via een webcam te volgen. Daarop is te zien dat het sinds de geboorte al flink wat kilo's is aangekomen. Toen was het namelijk maar 15 centimeter groot, wat aan de kleine kant. Gemiddeld zijn pasgeboren panda's zo'n dertig centimeter groot. Het gaat dus goed met de panda, maar het is nog niet klaar om naar buiten te gaan. Als het dier ongeveer acht kilo zwaar is mag het de kraamkamer verlaten.

Genderneutrale naam
De panda krijgt aankomende vrijdag een naam toegewezen. Volgens de Chinese traditie moet dat bij een pandabeer na honderd dagen gebeuren. Het beestje krijgt eerst een genderneutrale naam, want het is nog niet bekend of het een mannetje of een vrouwtje is.

De dierentuin koos samen met de Chinese ambassade en de China Wildlife Conservation Association vijf namen uit. Vervolgens hebben zo'n 22.000 mensen uit de hele wereld op een naam gestemd. In drie namen komt het Chinese woord He voor, wat staat voor Helan, het Chinese woord voor Nederland. Een andere naam, Fan Xing, verwijst naar Van Gogh, in China de bekendste Nederlandse schilder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -