Drugsdealer die agent aanreed in Utrecht veroordeeld tot 2,5 jaar cel

© Pixabay
UTRECHT/MAARSSEN - Een Utrechtse drugsdealer die vorig jaar bij zijn aanhouding een agent aanreed, is veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf. Een half jaar van die straf is voorwaardelijk.
De 27-jarige Redouan A. werd eind vorig jaar maandenlang in de gaten gehouden door de politie omdat het vermoeden bestond dat hij dealde in cocaïne. Agenten in burger deden ook meerdere keren een zogenoemde pseudokoop bij hem om bewijs te vergaren.

Op de vlucht

In december werd voor de derde keer zo'n pseudokoop gedaan. Daarna wilden de agenten overgaan tot het aanhouden van de man. Op een parkeerterrein aan de Seinedreef in Utrecht reden ze hem klem en stapten uit om hem te arresteren. De man ging er echter met hoge snelheid vandoor en reed daarbij recht op een agent af. Die sprong opzij, maar werd door de spiegel geraakt en raakte gewond.
De rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is dat A. zich schuldig heeft gemaakt aan het toebrengen van lichamelijk letsel bij een agent. Daarnaast wordt hij veroordeeld voor het langere tijd dealen van harddrugs. A. hield samen met twee medeverdachten een complete administratie bij over hun roosters en de verdeling van de winst. Volgens de rechtbank is er daarmee genoeg bewijs geleverd dat hij zeker anderhalf jaar cocaïne heeft gedeald.

Proeftijd met voorwaarden

Redouan A. werd zeven jaar geleden ook al eens veroordeeld voor handel in harddrugs. Hij kreeg toen een werkstraf. Om ervoor te zorgen dat de man na het uitzitten van deze straf niet opnieuw de fout ingaat, heeft de rechtbank een deels voorwaardelijke straf opgelegd. Daar is een proeftijd van twee jaar aan verbonden met bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich laten behandelen, mag hij geen contact opnemen met zijn medeverdachten en komt hij onder toezicht van de reclassering.
Het Openbaar Ministerie had eerder drie jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.