RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Buien trekken over provincie Utrecht, maar zorgen niet voor verkoeling: nieuwe 'plaknacht' op komst


PROVINCIE UTRECHT - Van het ene extreme weerbeeld naar het andere: er trekken flinke hagel- en regenbuien over de provincie Utrecht. In Hooglanderveen en Amersfoort heeft het riool moeite om de plotselinge watertoevoer de baas te kunnen en in Lage Vuursche is de kelder van een restaurant volgelopen.

 Ineens moeten de paraplu's weer uit de kast. Ineens moeten de paraplu's weer uit de kast. | Foto: Caspar Huurdeman

Bij het monumentale restaurant De Lage Vuursche is de brandweer druk bezig met het wegpompen van het water.

 De brandweer is druk met het wegpompen van water bij restaurant De Lage Vuursche. De brandweer is druk met het wegpompen van water bij restaurant De Lage Vuursche. | Foto: Caspar Huurdeman

Ook op de provinciale N234-weg bij Bilthoven zorgde de wolkbreuk voor problemen. Een omgewaaide boom zorgde ervoor dat het verkeer niet door kon rijden. Een vrachtwagen heeft de weg tijdelijk geblokkeerd, totdat de brandweer Den Dolder de boom wegzaagde.

 De N234 werd tijdelijk geblokkeerd door een omgewaaide boom. De N234 werd tijdelijk geblokkeerd door een omgewaaide boom. | Foto: Menno Bausch

RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk ziet het ondertussen flink tekeer gaan in Amersfoort. Het waait en hagelt daar behoorlijk.


Dat er vanavond op verschillende plaatsen onweersbuien konden ontstaan, was vandaag al bekend. Vannacht verdwijnen de laatste buien. Echte afkoeling geven de buien van vanavond overigens niet. Volgens Weeronline staat ons weer een "echte plaknacht" te wachten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -