RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Muziek helpt patiëntjes in Prinses Máxima Centrum hun zorgen even te vergeten


UTRECHT - In het Prinses MŠxima Centrum in Utrecht wordt gezorgd voor kinderen met kanker. Stichting Muziekids maakt samen met de kinderen muziek, zodat ze het ziek zijn even kunnen vergeten. "Muziek is het beste medicijn."

 Voor de ouders is het fijn om te zien dat hun kinderen het gemis van thuis even kunnen vergeten. Voor de ouders is het fijn om te zien dat hun kinderen het gemis van thuis even kunnen vergeten. | Foto: RTV Utrecht / Bernadette Keizer

De kamer op de eerste verdieping van het kinderziekenhuis is omgebouwd tot een heuse muziekstudio. Elke dag kunnen patiŽntjes hier samen met hun ouders, broertjes en zusjes komen. "We geven ze les, zingen met ze, spelen dj of dansen om afleiding te bieden. We vinden het belangrijk dat ze weer even kind kunnen zijn en niet hoeven te denken aan het ziek zijn", vertelt muziekbegeleider Niels Wiltink.

Chemo's
De zesjarige Marit zit sinds april 2019 in het ziekenhuis. Ze is enorm blij met de muzikale afleiding. Haar lievelingsinstrument is de ukelele en ze kan al een aardig staaltje spelen. De vierjarige Stef is gek op de triangel. Al ambieert hij een muziekcarriŤre later niet. "Ik wil dokter worden!", roept hij luid.

 De kamer op de eerste verdieping van het kinderziekenhuis is omgebouwd tot een heuse muziekstudio. De kamer op de eerste verdieping van het kinderziekenhuis is omgebouwd tot een heuse muziekstudio. | Foto: RTV Utrecht / Bernadette Keizer

Voor de ouders van de patiŽntjes is het fijn om te zien zien dat hun kinderen de de pijn, het verdriet en het gemist van thuis even helemaal kunnen vergeten. "Dat is een stuk leuker, hŤ Marit? Kun je even wat anders doen dan die stomme infusen en chemo's", zegt haar moeder Eveline Groen. Marit weet niet hoe hard ze ja moet knikken.

Vrijwilligers
Stichting Muziekids is volledig afhankelijk van donaties. Door de coronacrisis zijn veel inzamelingsacties niet doorgegaan. Daardoor loopt de stichting veel geld mis, vertelt Van Wiltink. "We hebben echt mensen nodig die voor ons in actie komen of vrijwilliger willen zijn om ervoor te zorgen dat we dit werk kunnen blijven doen. Dat betekent onzettend veel voor de kinderen."

Marit en Stef zouden Niels voor geen goud willen missen. "Hij is lief, aardig ťn hij kan heel goed gitaar spelen", prijst Marit hem de hemel in. "Het allerleukste zijn jullie, jongens", zegt Niels met een lach op zijn gezicht.

Muziek helpt patiŽntjes in Prinses MŠxima Centrum hun zorgen even te vergeten


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -