RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Terras geopend op steiger bij Bemuurde Weerd in Utrecht


UTRECHT - Sinds de beŽindiging van intelligente lockdown is Utrecht al heel wat nieuwe terrassen rijker. Op bijvoorbeeld de Mariaplaats, aan de Catharijnekade en het Lucasbolwerk hebben horecaondernemers hun buitenplekken mogen uitbreiden.

Op de steiger bij de Bemuurde Weerd staat nu een terras van cafť-restaurant Het Muzieklokaal. Eigenaar Sanne van Buuren heeft hiervoor een vergunning gekregen van de gemeente.

 Het terras was vanmorgen al geopend. Het terras was vanmorgen al geopend. | Foto: RTV Utrecht / Carmen Nelissen

Bij het aanvragen van terrasverruiming na de lockdown werd in eerste instantie gedacht aan een terras op een aantal parkeerplaatsen, maar in overleg met buurtbewoners is besloten dat de vlonder aan de singel een beter idee was. "Op de steiger is soms sprake van overlastgevende groepjes. Met ons terras kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de omgeving."

 Vroege bezoekers van het nieuwe terras. Vroege bezoekers van het nieuwe terras. | Foto: RTV Utrecht / Carmen Nelissen

Op een deel van de steiger staan nu zes tafels met bankjes en parasollen. Gasten kunnen een plek reserveren. Ze hebben dan uitzicht op de Dom en kunnen ook een plons nemen, stelt Het Muzieklokaal.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -