RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Blik op Overvecht: 'Je bent toch die jongen uit Overvecht en dan wordt er anders naar je gekeken'

UTRECHT - "Je kan het zien als een moeilijke tijd, want je moet wel dealen met de struggels, maar tegelijkertijd leer je er wel van en bekijk ik het heel positief." Walid El Ouakili heeft het in de podcastserie 'Blik op Overvecht' over zijn tijd op school.Walid is nu 20 jaar en is bijna klaar met zijn mbo-opleiding sociaal juridische dienstverlening. Hij kon altijd goed leren, maar makkelijk was hij niet. "Ik had altijd een weerwoord. Wat heb ik een respect voor de docenten dat ze het zo hebben kunnen volhouden met mij eigenlijk. Mijn manier was altijd beter, maar je bent een kleine jongen en je weet het niet beter op dat moment."

Witte school
Na de lagere school ging Walid naar het Bonifatius College waar hij in een HAVO-VWO klas zat. Lang heeft hij niet op die school gezeten. "Het is niet dat ik het niet kon. Ik stak er te weinig tijd in. Mijn ouders zaten er wel achteraan." Walid kon zijn draai niet vinden op het Boni. "Het was best wel een witte school. Je bent toch die jongen uit Overvecht en dan wordt er al gauw anders tegen je aan gekeken."

Hij haakte af en ging naar VMBO-tl op het Gregorius. Spijt heeft hij wel een beetje dat het zo is gelopen. "Als ik een beetje had doorgezet en een beetje volwassener hersenen had op dat moment, dan had ik nu waarschijnlijk mijn hbo kunnen hebben of had ik misschien de universiteit kunnen doen. Maar ik heb er wel van geleerd." Nu hij volwassen is en zijn opleiding bijna heeft afgerond kijkt Walid naar de toekomst. "Ik wil succesvol zijn. Ik moet me zeker weten gaan bewijzen. Laten zien dat ik kan."

Na de zomer praat de gemeente verder over de plannen voor de wijk Overvecht. Dit was de laatste podcast in de serie 'Blik op Overvecht'. Wilt u de eerdere afleveringen beluisteren, dan kan dat hieronder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -