Weer sneuvelt een record: al zeven dagen tropisch warm

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
DE BILT - Na de heetste augstusnacht ooit en de heetste 8 en 9 augustus ooit, sneuvelt er alweer een weerrecord. Met 30,0 graden in De Bilt om 13.00 uur is het officieel voor de zevende dag op rij tropisch warm.
Sinds het begin van de metingen in 1901 kwam een reeks van zeven dagen met 30 graden of meer in De Bilt nog nooit voor. Tijdens deze hittegolf was het in De Bilt afgelopen donderdag voor het eerst tropisch met 31,0 graden.
De kans is groot dat deze bijzondere reeks met een dag wordt verlengd. Volgens Weeronline en Weerplaza wordt het ook komende donderdag ruim 30 graden in De Bilt. Vrijdag is de serie tropische dagen waarschijnlijk voorbij.
Het vorige record van de langste reeks tropische dagen in De Bilt stond op 1941 en 1975 met zes dagen. In 1941 kwam de temperatuur in De Bilt van 7 tot en met 12 juli boven 30 graden uit. In 1975 was dat het geval van 4 tot en met 9 augustus.
De komende dagen krijgen we vaker te maken met regen- en onweersbuien. Deze buien kunnen verspreid over het land ontstaan en voor veel schade zorgen, meldt Weerplaza.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.