RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alpaca's voelen zich al helemaal thuis in het Julianapark: 'Ze stralen een bepaalde rust uit'


UTRECHT - Hoe gaat het met de drie alpaca's in het Utrechtse Julianapark nu het zo bloedheet is? Het wollige trio werd twee weken geleden verwelkomd na een crowdfundingsactie. Ze zijn de kers op de taart van de in oude glorie herstelde dierenweide die 111 jaar bestaat.

De alpaca's heten Blackie, Whitie en Brownie. Aan de hitte zijn ze wel gewend en ze rollen al door de modder als varkens, vertelt beheerder Jan Willem van Holland. "Het is een gezellig stel. Ze passen goed bij de andere dieren."

Geaaid
Bezoekers mogen niet bij de alpaca's komen, maar als ze naar het hek komen, kunnen ze wel geaaid worden. Elke dag om 10.00 uur 's ochtends kan je kijken hoe het lama-achtige trio wordt gevoerd. Zelf voeren is niet toegestaan.

Op bezoek bij de alpaca's in het Julianapark


Het Julianapark is aangelegd in 1903 en is een van de oudste stadsparken van Utrecht. Er staan veel grote en oude bomen en in de dierenweide lopen damherten. Maar er zijn ook loslopende kippen en een pauw te vinden in het park.

Flamingo's
In het verleden stonden er zelfs flamingo's in de dierenweide. "Dat gaat niet meer en is niet meer van deze tijd", zegt Jan Willem. Maar de beheerder wilde wel iets anders exotisch. Het werden alpaca's en daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. "Het zijn mooie dieren, ze zijn toch wel enigszins apart en stralen een bepaalde rust uit."

Het afgelopen jaar heeft een vrijwilligersteam hard gewerkt aan de dierenweide. Het doel was om het weer de trots van Zuilen te maken. In de dierenweide is druk getimmerd, geschilderd en er zijn nieuwe volières gebouwd en verbouwd.

Naast de alpaca's zijn ook andere nieuwe dieren ingetrokken, zoals parelhoenders, herten, schapen, geiten, en allerlei vogels en pluimvee. Er wordt zelfs een duiventil handgemaakt, zoals in de jaren vijftig.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -