RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sporenonderzoek na brand bij gerenoveerde smederij Lage Vuursche, vlammen gezien op grind

1/4
LAGE VUURSCHE - De politie is een onderzoek gestart naar de brand die vannacht woedde bij De Oude Smidse in Lage Vuursche. De één jaar oude rieten kap van het net gerenoveerde pand stond rond 03.15 uur in lichterlaaie.

De brand is mogelijk aangestoken. De politie heeft het pand afgezet en doet forensisch onderzoek. Getuigenverlaringen worden opgetekend en er wordt gekeken naar camerabeelden. Ook burgemeester Roëll is langsgeweest om zich op de hoogte te laten stellen.

 De rieten kap in vuur en vlam. De rieten kap in vuur en vlam. | Foto: Caspar Huurdeman

Een overbuurman heeft vannacht vlammen gezien op het grind bij de oude smederij, wat erop zou kunnen duiden dat er een brandbare vloeistof heeft gelekt. "Grind brandt niet", aldus de getuige.

Brandweerkorpsen uit Den Dolder, Baarn, Soest, Zeist en rietspecialisten uit Laren en Blaricum werden gealarmeerd voor de brand. Een gedeelte van het riet moest worden verwijderd om te voorkomen dat het vuur weer zou oplaaien.

 Een deel van het riet moest worden weggehaald om te voorkomen dat het vuur weer zou oplaaien Een deel van het riet moest worden weggehaald om te voorkomen dat het vuur weer zou oplaaien | Foto: RTV Utrecht / Peter Knieriem

De Oude Smidse is een veelbesproken miljoenenproject, ontstaan uit de vervallen smederij die vijftien jaar leeg stond en in 2018 werd getroffen door een zware storm. In het pand in de Dorpsstraat zitten woningen met een vraagprijs tussen de 695.000 en 1.195.000 euro.

Brand in net gerenoveerde smederij Lage Vuursche


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -