Rechtbank bespreekt achter gesloten deuren verzoeken Ridouan T. in liquidatieproces Marengo

© RTV Utrecht / Riks Ozinga
PROVINCIE UTRECHT - Een aantal verzoeken van Ridouan T. worden door de rechtbank achter gesloten deuren behandeld. Dat betekent dat behalve de procespartijen - de rechtbank, officieren van justitie, de advocaat van T. en de beveiliging - niemand in de zaal mag zijn en mag horen waar het over gaat.
De advocaat van T., Inez Weski, had daarom gevraagd. De privacy van haar cliënt is daar de reden voor, gaf ze aan. Wat Weski precies wil bespreken, is niet duidelijk. De verzoeken zouden te maken hebben met de manier waarop T. in december in Dubai werd gearresteerd en vervolgens naar Nederland werd gebracht. Dat zou met het nodige geweld gepaard zijn gegaan.
Het Openbaar Ministerie heeft zich verzet tegen het verzoek van de advocaat, maar tevergeefs.

Marengo

De 42-jarige T. is hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo. In totaal staan zeventien verdachten terecht die verdacht worden van een reeks moorden en moordpogingen. T. zou deze organisatie, die door het OM een "geoliede moordmachine" wordt genoemd, hebben aangestuurd.
Vanaf afgelopen dinsdag vinden er tussentijdse zittingen plaats over de zaak. Die worden gehouden in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. T. is daarbij niet aanwezig. Ook bij eerdere zittingen dit jaar liet hij zich niet zien in de rechtbank.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.