RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderdagverblijf Utrecht dicht vanwege corona: 4 medewerkers en 2 ouders positief getest

UTRECHT - Kinderdagverblijf Jonas in Utrecht heeft tijdelijk de deuren gesloten na een uitbraak van het coronavirus. Vier medewerkers en twee betrokken ouders hebben positief getest op het virus.

Er zijn tot nu toe geen besmettingen bij kinderen vastgesteld. De kinderen die in contact geweest zijn met de besmette medewerkers hebben van de GGD het advies gekregen twee weken in quarantaine te gaan. Dat geldt ook voor de medewerkers die in contact zijn geweest met de besmette medewerkers. Gezinsleden van wie de kinderen naar de opvang gingen, hoeven niet in quarantaine.

Vanwege de besmettingen is de kinderdagopvang aan de Lagenoord in Utrecht sinds gisteren gesloten. Volgens een woordvoerder van Ludens, de organisatie waar Jonas onder valt, heeft dat vooral een praktische reden: vanwege het bron- en contactonderzoek zitten veel medewerkers verplicht thuis. De organisatie kan daardoor het rooster niet rond krijgen. Jonas blijft in elk geval tot en met morgen nog dicht.

De ouders van de kinderen op de opvang zijn per telefoon en e-mail bijgepraat over de situatie. Nu de opvang dicht is, wordt de locatie grondig gereinigd. Jonas zegt de hoop te hebben snel weer open te kunnen.

Voor zeker een van de gezinnen betekent de quarantaine dat de zomervakantie dit jaar in het water valt. Een moeder, die anoniem wil blijven, laat RTV Utrecht weten dat haar zoontje al acht dagen thuis zit. Klachten heeft het jongetje niet, maar de vakantie die zaterdag zou beginnen zit er niet meer in.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -