Twee jaar cel en rijontzegging voor dodelijk ongeluk op Uithof

© Menno Bausch
UTRECHT - Raymond N. krijgt twee jaar cel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de Uithof in Utrecht in september 2016. Dat is anderhalf jaar minder dan het OM in hoger beroep had geëist. Daarnaast mag N. vijf jaar lang niet meer rijden. Eerder kreeg hij nog een rijontzegging van vier jaar.
N. botste in 2016 onder invloed van drank en drugs met zijn auto op een verlengde bus (lijn 12) en vervolgens op een lichtmast. Twee mannen die bij hem in de auto zaten, de 22-jarige Dylan uit De Meern en de 26-jarige Leroy uit Maarssen, kwamen bij het ongeluk om het leven. Zelf raakte N. zwaargewond. Hij moest door de brandweer uit het wrak worden gezaagd en ontwaakte twee weken later uit zijn kunstmatige coma.
Maart vorig jaar veroordeelde de rechtbank N. tot een celstraf van 3,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Bij de behandeling van de rechtszaak liepen de gemoederen toen hoog op. Nabestaanden reageerden boos op de verdachte en verweten hem dat hij geen verantwoordelijkheid nam voor het ongeluk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.