Brandweer moet handen vuil maken bij blussen afvalbrand Amersfoort

© Menno Bausch
AMERSFOORT - De brandweer van Amersfoort haalde vanavond de neus niet op voor een brand in een smeulende hoop afval. Die was ontstaan bij een recyclingbedrijf aan de Nijverheidsweg-Noord.
De brand brak uit in een berg afval in een loods van een bedrijf dat containers voor bouwafval verhuurt en het afval daarna ook recyclet. Omdat er veel rook van de vlammen afkwam, pakte de brandweer in eerste instantie groot uit. Brandweerwoordvoerder Jelle Mulder: "Aangekomen bleek in de loods een vak afval in brand te staan, die hebben we vrij snel kunnen blussen. We waren even bezorgd dat de rook richting ziekenhuis Meander zou gaan maar daar was uiteindelijk geen sprake van."
Voor het blussen van de afvalbrand moest de brandweer wel even de handen vuil maken. Mulder: "Het is een afvalrecyclingbedrijf die de voorraad in hopen in een loods heeft liggen. Die hopen zijn gescheiden door dikke betonnen wanden. In één zo'n vak was een hoop afval, waarschijnlijk door broei, in brand gevlogen. Dat moet je schepje voor schepje met een shovel uit elkaar halen en blussen."
De brand is in de loods van een containerbedrijf
De brand is in de loods van een containerbedrijf © Menno Bausch

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.