RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom: 'Uitslag interesseert me niet, baal wel dat het niet goed was'


UTRECHT - Trainer John van den Brom wil komend seizoen met FC Utrecht de topclubs in de eredivisie aanvallen In de verloren oefenwedstrijd tegen Ajax (5-1) was daar weinig van te merken. Bij rust was de stand al 5-0.

John van den Brom: 'Teleurstellend hoe sommige spelers zich manifesteerden'


"Ik zie jullie nadenken", lachte Van den Brom toen hij de perskamer van de Johan Cruijff ArenA binnen wandelde. "Hoe halen wij het ons in het hoofd om de topclubs in de eredivisie aan te vallen? Maar toen we laatst het oefenduel met AZ wonnen, waren we bij wijze van spreken al bijna kampioen. Uitslagen van oefenduels interesseren me niet."

Ik had verwacht en gehoopt dat we verder zouden zijn"
John van den Brom

"We zijn met iets bezig", zei Van den Brom. "Volgende maand bij de start van de eredivisie moeten we er staan. We hebben wel veel dingen niet goed gedaan en een ploeg als Ajax straft dat genadeloos af. Ik ben daar blij mee. Want hier leren we van."

"Ik had verwacht en gehoopt dat we iets verder zouden zijn in bepaalde dingen", gaat Van den Brom verder. "Ik heb ook goede dingen gezien. Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen 'je verliest met 5-1', maar zo slecht als de uitslag was het zeker niet. De manier hoe we als team speelden en hoe sommige spelers zich manifesteerden vind ik wel teleurstellend."

 John van den Brom kijkt bedachtzaam John van den Brom kijkt bedachtzaam | Foto: Orange Pictures

Meerwaarde
Van den Brom is blij dat FC Utrecht ondanks of misschien wel dankzij Covid 19 nu ineens oefenwedstrijden speelt tegen directe concurrenten als AZ en Ajax. "Deze oefenwedstrijden hebben absoluut meerwaarde. Het zal je verbazen hoeveel verzoeken we van buitenlandse clubs hadden, maar dat gaat nu even niet", wijst Van den Brom op de coronacrisis. "Wedstrijden tegen 'Bal op het dak 7' zijn leuk voor de binding met de regio, maar als trainer heb je daar helemaal niks aan." Wat dat betreft houdt Van den Brom deze trend er graag in. "Maar dan moet je het wel beter doen dan vanavond."

Het was nou ook niet zo slecht als de uitslag doet vermoeden"
John van den Brom

Puzzelen
Verzachtende omstandigheid was de afwezigheid van ondermeer Sander van de Streek, Adam Maher en Joris van Overeem. Sean Klaiber keerde daarom voor het eerst in lange tijd terug naar zijn oorspronkelijke positie op het middenveld. "Ik weet dat Sean vroeger ook op het middenveld speelde en het zal vast nog wel een keer voorkomen dat ik wat spelers mis waardoor ik een beroep op hem moet doen op die positie," om daar aan toe te voegen: "Sean is een geweldige rechtsback, maar vanavond was het niet zo'n succes."

 Sean Klaiber speelde niet zijn beste wedstrijd op het middenveld Sean Klaiber speelde niet zijn beste wedstrijd op het middenveld | Foto: Orange Pictures

Guwara onderweg naar Frankrijk?
Verder waren Leon Guwara en Django Warmerdam er ook niet bij in de ArenA. Volgens Franse media staat Guwara op het punt om naar Toulouse FC te vertrekken. "Leon is geblesseerd, daarom stond hij niet op het wedstrijdformulier", reageerde Van den Brom verrast, om vervolgens quasinonchalant op te merken: "Maar ik heb hem niet gezien, dus misschien is hij toch in Toulouse", om daar weer serieus aan toe te voegen: "Dit is echt nieuw voor mij."

Warmerdam: verschijnselen maar geen positieve test
Warmerdam is uit voorzorg thuis gebleven. De verdediger meldde vanochtend dat hij verschijnselen heeft die kunnen duiden op Covid 19. Een test leverde een negatief beeld op. "Maar we houden ons aan wat de overheid adviseert, als je symptomen hebt blijf je thuis. Dat geldt ook voor Django."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -