Giro 555-collectebus vandaag ook in Utrecht: teller nu op 5 miljoen euro

© ANP
UTRECHT - De giro 555-collectebus doet vandaag Utrecht aan in de hoop zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Presentatrice Natasja Froger en YouTuber Thomas van der Vlugt zijn aan boord en voeren gesprekken met Libanezen en andere actievoerders. De actiedag begon vanochtend om 7.00 uur met 5 miljoen euro als startbedrag.
Een allesverwoestende explosie in de haven van Beiroet zorgde vorige week dinsdag voor zeker 200 doden, 6000 gewonden en honderdduizenden daklozen. In een opslagplaats in de haven lag 2750 ton in beslag genomen ammoniumnitraat. Met de landelijke actiedag vandaag wil men zo veel mogelijk geld ophalen voor Beiroet.
De bus komt niet alleen naar Utrecht, maar gaat ook naar Blaricum, Almere-Strand, Naarden en Bussum. Op de nationale actiedag wordt er in Hilversum ook alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk geld in te zamelen. In Studio 47 is een actiecentrum ingericht. Publiek is vanwege het coronavirus niet welkom, maar via een livestream van de NPO op Facebook en YouTube is alles te volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.