RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jachthavens doen goede zaken in coronatijd: 'Het is écht aangetrokken dit jaar'


VINKEVEEN - Jachthavens hebben een goed seizoen gedraaid. Vanwege de coronacrisis besloten veel mensen de afgelopen tijd een boot of sloep te kopen of te huren. En zo'n boot moet dan natuurlijk ook ergens liggen. Jachthavens profiteerden daar van. "Mensen zijn vanwege corona toch gedwongen op een andere manier vakantie te vieren en ze doen dat vaak op de boot", vertelt Jeroen Bon van jachthaven Bon in Vinkeveen.

Jachthavens doen goede zaken in coronatijd


"Ik heb ook veel mensen hier gehad die met een tentje op pad gaan. Ze komen met hun bootje langs voor een paar dagen en gaan dan hier staan. Dat is écht aangetrokken dit jaar." Rob Verhagen is één van die passanten. Hij is helemaal uit Alkmaar naar de Vinkeveense Plassen gekomen. "Het fijn dat je hier overal aan kan leggen. De helderheid en de temperatuur van het water. Er zit geen alg in. Ja, het is gewoon een fijne plas."

Uitbreiden
Voor passanten was er meestal wel een plekje, maar mensen die een vaste ligplaats wilden huren moest Bon vaak nee verkopen. "Ja da's jammer, ik heb ook heel veel aanvragen gehad." Hij wil daarom graag uitbreiden. "Ik zou een brug willen aanleggen naar het eiland hierachter zodat ik daar extra ligplaatsen kan creëren. Maar de gemeente is daar niet zo happig op."

 Jachthavens doen het goed in deze coronatijd Jachthavens doen het goed in deze coronatijd | Foto: RTV Utrecht / Peter Knieriem

Impulsaankoop
Voorlopig zal Bon het moeten doen met de 380 ligplaatsen die hij nu heeft. Nu de schoolvakanties op z'n einde lopen, keren veel bootjes weer huiswaarts. De jachthaveneigenaar verwacht dat veel "Ik verwacht volgend jaar weer een goed seizoen. Mensen hebben in een impuls een bootje gekocht, maar ik denk dat mensen het er wel even mee gaan volhouden."

Voor komende winter heeft Bon overigens nog wel ligplaatsen buiten, maar wie z'n boot binnen in de loods kwijt wil, kan er niet meer terecht.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -