Onderzoek naar vermeende Woerdense serie-aanrander heropend

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
WOERDEN - De rechtbank Midden-Nederland heropent het onderzoek in de strafzaak van zes aanrandingen in Woerden. De 36-jarige Anton E. uit Nieuwerbrug aan den Rijn wordt ervan verdacht in 2017 en 2018 zes vrouwen te hebben aangerand.
Na de inhoudelijke behandeling twee weken geleden, bleek dat er onduidelijkheid was over het DNA-onderzoek in de zaak. De rechtbank vraagt dan ook het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om met een aanvullend rapport te komen.
Eerder eiste het Openbaar Ministerie 6 maanden celstraf tegen de verdachte, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Daarnaast had het Openbaar Ministerie de rechtbank verzocht om de verdachte, die niet op zitting verscheen, weer in voorlopige hechtenis te laten plaatsen.
De rechtbank besloot dat verzoek af te wijzen na de persoonlijke belangen van de verdachte tegen de maatschappelijke belangen te hebben afgewogen. Anton E. had eerder via zijn advocaat laten weten dat hij in een kleine gemeenschap woont en de media-aandacht voor de zaak vreest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.