RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeven jaar cel voor Pool die amfetamine, cocaïne en xtc verkocht vanuit appartement in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Een Poolse man die naast zijn uitkering tienduizenden euro's verdiende met een online drugsimperium dat hij bestierde vanuit zijn flat in Nieuwegein moet zeven jaar de cel in.

Pjotr K. werd op heterdaad betrapt toen wijkagenten afkwamen op een melding van geluidsoverlast op de Veenwal. Zij troffen daar de Pool aan terwijl hij pillen stond te persen. Bij een huiszoeking werden overal in het huis drugs aangetroffen. Die zaten zelfs in de krabpaal van de kat. Ook lag er 90.000 euro aan contanten.

Uit onderzoek bleek dat de man op verschillende online forums en websites amfetamine, coca´ne en xtc-pillen aanbood. De opbrengsten werden witgewassen door bitcoin te kopen. Pjotr K. zei dat andere mensen achter de drugshandel zaten maar dat noemt de rechtbank 'volstrek onaannemelijk'. Hij wordt veroordeeld tot zeven jaar cel.

Ook straf voor echtgenote
De vrouw van de man stond ook terecht. Volgens het Openbaar Ministerie moest zij van de criminele activiteiten van haar man hebben geweten. Het hele huis lag tenslotte vol drugs en haar dna zat op een zakje bankbiljetten. Ook kwam het geld op haar rekeningen terecht. Bovendien leefden de twee van een uitkering en hadden ze dure spullen die daarvan niet te betalen zijn.

Het OM had tegen de vrouw daarom een jaar cel geŰist waarvan 185 dagen voorwaardelijk. Met aftrek van voorarrest hoefde ze dan niet terug de cel in. Wel wilde het OM dat ze nog 240 uur taakstraf zou uitvoeren. Het OM kreeg wat het gehoopt had: de rechter legde die straf in zijn geheel op.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -