RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Met de hele buurt courgettes eten voor een nieuwe buurtkeuken

UTRECHT - De stadstuin in Lombok had een probleem dit jaar, er waren courgettes over. En niet een paar. Kruiwagens vol courgettes die normaal gesproken geplukt worden door kinderen en andere bezoekers zijn allemaal blijven hangen. Daar moest iets mee gebeuren, dacht Erwin van Asselt. Niet veel later was buurtmaaltijden.nl een feit.

Het concept is simpel: buurtbewoners kunnen zich aanmelden als buurtkok om een lekkere maaltijd te bereiden, met als hoofdingrediŽnt de courgettes uit de tuin. Zo maakten ze al 'courgettini', gazpacho en courgettebrood. Voor een klein bedrag kunnen buurtbewoners deze bestellen. De opbrengst gaat vervolgens naar de bouw van een buurtkeuken in de stadstuin, waar buurtbewoners samen kunnen koken.

Verbinding met de buurt
Erwin van Asselt: "Ik was al actief bij het buurthuis, maar die werd vanwege de coronacrisis gesloten. Om toch dat gevoel van verbinding in de buurt te behouden, besloten we al snel: als de mensen niet naar het buurthuis mogen komen, dan komt het buurthuis wel naar de mensen. Toen er contact met me werd opgenomen vanuit de stadstuin heb ik eigenlijk meteen actie ondernomen om maaltijden voor en met de buurt te maken, om zo toch die verbinding tussen buurtgenoten onderling te onderhouden."

Inmiddels werken er zo'n honderd vrijwilligers mee aan het initiatief. Sommigen bezorgen de maaltijden, anderen zijn aan de slag gegaan in de keuken en weer anderen zetten hun vaardigheden in op de social media kanalen.

Gelachen
Van Asselt: "Ik ben er wel trots op dat we zo snel zoveel jonge mensen bij elkaar hebben weten te krijgen. Zo gaan we samen de strijd aan tegen voedselverspilling, maar dragen we tegelijkertijd ook een warm hart toe aan de buurt. Daarnaast wordt er onderling genoeg gelachen." Er is wel een nadeel: "Zo lekker vind ik courgettes nou ook weer niet."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -