RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ridouan T. kreeg informatie van corrupte marechaussee

VIANEN - De groep rond Ridouan T. beschikte over ten minste ÚÚn corrupt contact bij de marechaussee op Schiphol. In 2015 heeft die marechaussee 123 keer informatie opgevraagd in de politiesystemen, schrijft NRC Handelsblad.

Onder de opgevraagde namen bevond zich ook de valse identiteit waarvan T gebruik maakte. Ridouan T. wordt gezien als een van de belangrijkste criminele kopstukken van Nederland en wordt onder meer verdacht van meerdere liquidaties.

Dat T. informatie kreeg van de marechaussee blijkt uit een proces-verbaal van 26 juli 2018 uit het onderzoek Zegekruid dat vanaf medio 2015 heeft gelopen bij de Rijksrecherche. De betrokken medewerker is eerder dit jaar berecht. Hij is veroordeeld voor het schenden van zijn ambtsgeheim tot een deels voorwaardelijke
gevangenisstraf van 180 dagen en een taakstraf.

Dat T. via dit corrupte contact informatie kreeg is opmerkelijk, zeker omdat deze week veel ophef ontstond toen het OM stelde dat T. in 2015 vertrouwelijke informatie heeft gekregen over het grote strafrechtelijk onderzoek onder de naam 26Koper naar wapens en voorbereidingen van liquidaties.

Die informatie was volgens het OM afkomstig van advocaten. Een proces-verbaal daarover werd recent toegevoegd aan het dossier in de strafzaak-Marengo, waarin Ridouan T. terechtstaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -