RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

België geeft ook Utrecht code oranje

PROVINCIE UTRECHT - BelgiŽ heeft de provincie Utrecht code oranje gegeven vanwege het opgelopen aantal coronabesmettingen. Ook Noord-Brabant en Flevoland kregen vandaag die status. Eerder kregen Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland al het label.

Niet-essentiŽle reizigers uit deze provincies krijgen bij aankomst in BelgiŽ het advies zich preventief te laten testen en in zelfquarantaine te gaan. Code oranje betekent voor Belgen dat reizen wel mogelijk is, maar onder voorwaarden. Het kan bij terugkeer gevolgen hebben, zoals in quarantaine gaan of het afleggen van een
coronatest.

In de genoemde Nederlandse provincies zijn volgens de Europese gezondheidsdienst ECDC meer dan 20 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners vastgesteld. Dat geldt overigens ook voor heel BelgiŽ. Voor bijna de helft van het land, inclusief Brussel, is dat zelfs tussen de 60 en 120.

Voor Nederlanders die naar de provincie Antwerpen reizen is sinds eind juli het dringende advies bij terugkeer in (thuis)quarantaine te gaan.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -