Rellen in Kanaleneiland: politie sluit wijk af en veegt straten schoon na onrustige avond

© AS Media
UTRECHT - In Kanaleneiland is het vrijdagavond lange tijd onrustig geweest. Een auto werd in brand gestoken. Ook zijn de ruiten van bushokjes ingetrapt en werd er veel vuurwerk afgestoken. Enkele tientallen jongeren gingen daarbij de straat op.
De politie was lang bezig "om de boel rustig te houden", aldus een woordvoerder, maar even na middernacht werd de wijk afgesloten en werd de Mobiele Eenheid ingezet om de straten schoon te vegen.
Of er arrestaties zijn verricht en hoeveel is niet bekend. De incidenten speelden zich grotendeels af rond de Rijnbaan in Kanaleneiland-Noord.
Een auto werd in brand gestoken
Een auto werd in brand gestoken © AS Media
De autobrand werd snel geblust door de brandweer. Bij het blussen werden brandweermannen beveiligd door de ME. Daarna zijn de brandweer en ME de wijk weer uitgereden. Het is nog niet duidelijk hoeveel andere vernielingen er zijn gepleegd. Wel is op beelden te zien dat er een camerapaal is omgegooid en dat er een winkelgevel is gesneuveld. Voordat de ME ingreep was ook te zien hoe ouderen uit de buurt de jongeren opriepen om naar huis te gaan.
De ME beschermde de brandweer
De ME beschermde de brandweer © 112mediautrecht
Eerder vandaag werd op sociale media opgeroepen om te gaan 'rellen' in Kanaleneiland. Volgens een bezorgde bewoner waren er veel jongeren van buiten de wijk aanwezig. Hij heeft ze aangesproken en weg proberen te sturen, zo laat hij aan RTV Utrecht weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.