Bol maakt indruk in Diamond League met podium

AMERSFOORT - Atlete Femke Bol heeft indruk gemaakt in de hoog aangeschreven wedstrijd uit de Diamond League in Monaco. De Amersfoortse eindigde op de 400 meter als derde in 51,57. Ze had twee Amerikaanse atletes voor zich in het Stade Louis II. Lynna Irby won in 50,50, Wadeline Jonathas werd tweede in 51,40.
Bol bleef onder anderen Europees kampioene Justyna Swiety-Ersetic voor. De 20-jarige atlete baarde eind juli bij testwedstrijden op Papendal opzien door het Nederlands record op de 400 meter horden ruim te verbeteren. Ze kwam tot een tijd van 53,79 seconden en was daarmee ruim sneller dan de toen in Woerden woonachtige Ester Goossens, die in 1998 54,62 liep. Bij een wedstrijd in Bern noteerde ze al een persoonlijk record van 51,13 op de 400 meter.
De wedstrijd in Monaco is de eerste uit de Diamond League van dit jaar met deelname van veel mondiale topatleten. Er zijn ook ongeveer 5000 toeschouwers in het stadion. Zo liep de Noorse wereldkampioen Karsten Warholm een absolute toptijd van 47,10 op de 400 meter horden. De Keniaan Timothy Cheruyot won de 1500 meter in de beste wereldjaartijd: 3.28,45. De Noor Jakob Ingebrigtsen finishte als tweede in een nieuw Europees record: 3.28,68.