Noodbevel zorgt voor rust in Overvecht na rellen: 23 aanhoudingen gemeld

© 112mediautrecht
UTRECHT - De politie heeft zaterdagavond 23 jongeren aangehouden in Overvecht nadat zij zich hadden misdragen. Ze gooiden met stenen en vuurwerk naar de politie en geparkeerde auto's. Kort na de eerste schermutselingen werd een noodbevel afgekondigd voor een deel van Overvecht. Iedereen die geen gehoor gaf aan een oproep van de politie om het gebied te verlaten, kon daardoor worden aangehouden.
Sommige arrestanten luisterden niet naar de bevelen van de politie die in grote getale aanwezig was in de wijk. De mobiele eenheid moest een aantal keer optreden. Rond 23.30 uur keerde de rust in de wijk terug.
Voor die tijd trokken jongeren in plukjes van wisselende samenstellingen door Overvecht. Volgens een politiewoordvoerder ging het de ene keer om tien, dan weer om vijftig jongeren.
Veel politie en scootercontroles in Overvecht zaterdagavond
De jongeren kwamen, net als vrijdag in Kanaleneiland, af op oproepen via social media om in de wijk te gaan rellen. De politie werd daarbij bekogeld met stenen en vuurwerk. Ook geparkeerde auto's moesten het ontgelden. Vooral in de buurt van de Oranjerivierdreef en de Wolgadreef was het onrustig. De politie sloot toegangswegen in de buurt van deze straten af.
Op sociale media gingen eerder op de dag berichten rond waarin werd opgeroepen om te verzamelen bij de Dirk van de Broek in winkelcentrum Gagelhof. In de berichten werd geschreven dat men de rellen van vrijdagavond in Kanaleneiland wilde overtreffen.
Het is pure verveling en het uitlokken van de politie. Kansloos.
Woordvoerder politie
Ook in die wijk zou zaterdagavond weer politie op de been zijn. In Overvecht zouden wel minder relschoppers aanwezig zijn geweest dan vrijdag in Kanaleneiland, schat de politie in: "Verder is het wel een kopie van gisteravond. Er is totaal geen reden voor de onrust. Het is pure verveling en het uitlokken van de politie. Kansloos."
Politie was zaterdagavond massaal aanwezig na oproepen op social media om te komen rellen.
Politie was zaterdagavond massaal aanwezig na oproepen op social media om te komen rellen. © 112mediautrecht
Bij de rellen in Kanaleneiland werden 18 arrestaties verricht. Getuigen denken dat het gros van de relschoppers niet uit de wijk kwam, maar er op afspraak is samengekomen.
De politie sluit straten af om rellen te voorkomen.
De politie sluit straten af om rellen te voorkomen. © Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.