Opnieuw oproepen tot rellen op sociale media

© Michiel van Beers
UTRECHT/DE BILT - Op sociale media gaan opnieuw oproepen rond om vanavond 'te gaan rellen'. Onder meer Leidsche Rijn, Lombok en De Bilt worden daarbij als mogelijke plekken genoemd.
In Leidsche Rijn gaan vrijwilligers van het Islamitisch Cultureel Centrum vanavond de straat op om de rellen te voorkomen en met jongeren in gesprek te gaan. De vrijwilligers roepen ouders ook op om hun kinderen vanavond binnen te houden.
Rond 22.00 uur waren er nog geen meldingen dat jongeren zich massaal op een plek hadden verzameld. Mogelijk had dat ook met het noodweer te maken dat over de provincie trok.
Vrijdagnacht begonnen de rellen in Utrechtse wijk Kanaleneiland. Een auto werd in brand gezet, ruiten van bushokjes sneuvelden en er werd veel zwaar vuurwerk afgestoken. Aan het eind van de avond sloot de politie de wijk af, er werden 18 aanhoudingen verricht.
Zaterdagnacht verplaatsten de rellen zich naar Overvecht. Daarbij raakte een agent lichtgewond nadat hij werd bekogeld. In totaal werden hier 25 jongeren opgepakt. Na de rellen kregen vandaag 13 jongeren een gedragsaanwijzing van het Openbaar Ministerie opgelegd, wat betekent dat zij tussen 20.00 uur en 08.00 uur de wijken niet in mogen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.