Amersfoortse (74) moet toch huis uit door dealende zoon, Alliantie zet juridische procedure voort

© Politie.nl
AMERSFOORT - De Alliantie in Amersfoort stopt niet met de juridische procedure om een 74-jarige huurster met alzheimer uit haar huis te zetten. De woningbouwvereniging wil dat de vrouw haar woning aan de Grote Beer verlaat omdat haar volwassen zoon het huis gebruikt als opslagruimte voor henneptoppen.
Na de drugsvondst werden zowel door de woningbouwvereniging als de gemeente stappen ondernomen. De gemeente sloot de woning voor bepaalde tijd en De Alliantie startte een civiele procedure om de huurovereenkomst te ontbinden.
Vorige maand kwam de gemeente terug op het besluit en kreeg de vrouw te horen dat ze van de gemeente weer haar huurhuis in mocht. Dat tot grote opluchting van de vrouw en haar familie. Ook De Alliantie besloot opnieuw naar de situatie te kijken, maar de woningbouwvereniging zegt nu dat de procedure voor het ontbinden van de huurovereenkomst toch wordt doorgezet.

Procedure

De Alliantie begrijpt dat deze situatie veel emoties oplevert, maar ze zegt ook te maken te hebben met wet- en regelgeving. "Wij hebben een beleid waar geen ruimte is voor uitzonderingen ten aanzien van woningen waar feiten plaatsvinden die verboden zijn volgens de Opiumwet."
Volgens de woningcorporatie hebben ze ook nog steeds geen bewijs gekregen waardoor ze een ander standpunt kunnen innemen in dit dossier: "Wij hebben geen kans gekregen om met mevrouw in gesprek te komen. Daarom en op basis van alle informatie die ons bekend is, zien wij geen reden om de juridische procedure in te trekken." De rechter besliste eerder al dat die beslissing wettelijk gezien in orde was.

Drugs

De vijfentwintig kilo henneptoppen, keurig verpakt in plastic zakken, met een straatwaarde van 100.000 euro werden afgelopen februari gevonden. Die drugs waren dus door de zoon van de vrouw verstopt terwijl zijn moeder in Marokko verbleef.
Buurtbewoners seinden de politie in toen ze een sterke henneplucht roken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.