Margreet in de haven: vakantie dichtbij huis

Margreet in de jachthaven
Margreet in de jachthaven © RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - De zomer van 2020 is er een die we niet snel zullen vergeten: de zon scheen meer dan ooit en veel mensen bleven deze vakantie dichtbij huis. En dat is in onze regio helemaal geen straf! We hebben alles: bos, heide, steden en ... water.

Haven tussen de weilanden

Margreet strijkt vanaf vandaag neer bij de jachthaven in IJsselstein. Midden tussen de weilanden ligt daar aan de Hollandsche IJssel een haven. Sommige mensen blijven een uur voor en ijsje of een frisse duik, sommigen slapen er een paar dagen in een huisje, caravan of op de boot en een aantal gasten met een vaste ligplaats recreëert er zelfs het liefst maanden achter elkaar.
Het is een bijzondere plek daar aan het water, met bijzondere gebruikers: Van mensen die varen met een luxe sloep met kapitein, tot stelletjes die overnachten op het water in de back to basic kampeervlotten. Van de mensen van de dagbesteding van Reinaerde tot SUP-pers (u kent ze, van die mensen die staan te peddelen op een surfplank) die yoga-en vanaf hun plank.

Drukte van belang

Het is de afgelopen weken duidelijk drukker dan normaal op de haven. Of het aan corona ligt of aan het mooie weer? "Het zal een combinatie zijn, denk ik", peinst de havenmeester. "Veel mensen trekken met mooi weer natuurlijk graag naar het water en als je dan vaker thuis bent dan normaal deze zomervakantie, dan is het hier voor veel dagjesmensen wel aantrekkelijk."
De komende zes weken is Margreet te gast in de haven van IJsstelstein.
Zes weken lang is Margreet in de haven te vinden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.