RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een vrolijke bank als bindmiddel in Houten

1/4
HOUTEN - Samen moza´eken om je buren beter te leren kennen. En er nog een mooie bank aan overhouden ook. Dat is een Social Sofa. Ze staan al op allerlei plekken in onze regio en nu ook in Houten.

Op de Appelgaarde zijn ze al maanden aan het knippen en plakken. De sofa is nu al een succes. Initiatiefneemster Astrid de Roos: "Ik vind het ongelofelijk leuk dat mensen elkaar beter hebben leren kennen. En er is heel veel belangstelling voor, ook uit andere wijken. De burgemeester is ook langsgeweest."

 De specht laat zich regelmatig zien in de wijk De specht laat zich regelmatig zien in de wijk | Foto: RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen

De bank met de tekening en alle materialen komt van een groep kunstenaars. Een paar moza´ekers hebben eerst een dag een workshop gevolgd. Maar voordat het zover was moest er wel een ontwerp komen. Angela van Rossum: "Ik heb samen met een vriendin bedacht wat er op moest komen. De appelboom is natuurlijk het belangrijkste." Astrid: "Het leuke is dat gaandeweg iedereen nog met extra ideeŰn kwam. Zoals de regenboogvlag."

 "Die regenboogvlag moest er echt op" | Foto: RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen

De bewoners hebben het pleintje waar de sofa komt verder ook al helemaal onder handen genomen en de perken van bloemen voorzien. De sofa wordt het middelpunt van een sfeervolle ontmoetingsplek.

Wilt u ook een Social Sofa in uw wijk? Hier vindt u meer informatie.

Social Sofa Mozaiek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -