50PLUS presenteert Liane den Haan uit Woerden als lijsttrekker

Liane de Haan staat de media te woord tijdens een persconferentie van 50Plus.
Liane de Haan staat de media te woord tijdens een persconferentie van 50Plus. © ANP
WOERDEN - Het partijbestuur van 50PLUS wil Liane den Haan uit Woerden als lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft voorzitter Jan Nagel bekendgemaakt. De directeur van ouderenbond ANBO heeft de unanieme steun van het hoofdbestuur en werd vandaag gepresenteerd tijdens een persconferentie.
Er hebben zich veertien kandidaten gemeld voor het lijsttrekkerschap, onder wie ook de huidige Kamerleden Corrie van Brenk en Léonie Sazias. De leden van de ouderenpartij hebben uiteindelijk het laatste woord.
50PLUS verloor onlangs boegbeeld Henk Krol, die na de zoveelste ruzie binnen de partij opstapte en zijn eigen partij begon. Ook Geert Dales hield het voor gezien als voorzitter en werd opgevolgd door Nagel, die ruim tien jaar geleden aan de wieg stond van 50PLUS.
Met vier van de veertien kandidaten heeft het bestuur een gesprek gevoerd. Daarvan kwam Den Haan volgens Nagel uit de bus als degene met wie "het beste electorale resultaat" kan worden behaald.
Martin van Rooijen, fractievoorzitter van 50PLUS in de Eerste Kamer, werd de laatste tijd ook vaak genoemd als mogelijke lijsttrekker. Maar hij bedankte voor die eer, zegt Nagel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.