Rellende jongeren bij 'De Stier' in Amersfoort

© News United
AMERSFOORT - De politie stuurde gisteravond iedereen weg die zich onnodig ophield in de buurt van De Stier op de rotonde Flierbeeksingel in Amersfoort. Eerder op de dag waren er oproepen gedaan om daar te komen rellen.
Burgemeester Lucas Bolsius kondigde een noodbevel af voor het gebied vanwege "grote wanordelijkheden". Volgens de gemeente is één iemand aangehouden.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Amersfoort is er met vuurwerk gegooid, werd er gedreigd met het gooien van molotovcocktail en zou er op social media zijn gezegd dat 'De Stier' in brand zou worden gestoken. Het noodbevel blijft daarom "zolang als nodig" van kracht.
Volgens de politie was de situatie in Amersfoort echter houdbaar, zo liet een woordvoerder aan RTV Utrecht weten. "We kunnen dit prima aan."
Na eerdere rellen in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht, was de politie extra alert op nieuwe onrust. Op Instagram en verschillende andere social media verschenen berichten met een oproep om te komen rellen in Amersfoort. Het zou vanavond "chaos" worden, zo stond er in de berichten te lezen. "We gaan dingen opblazen."
Politieagenten hielden de boel in de gaten.
Politieagenten hielden de boel in de gaten. © News United
In de Utrechtse wijken Zuilen en Hoograven werd het later op de avond ook onrustig. Ook daar gooiden groepen jongeren met vuurwerk, waarop de gemeente een noodbevel afkondigde.

Kat- en muisspel

Het is de afgelopen dagen vaker onrustig in en rondom Utrecht. Vrijdagavond waren er rellen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De dag daarop ging het mis in de Utrechtse wijk Overvecht.
Bij de rellen zijn vrijdag- en zaterdagavond 43 arrestaties verricht. In Kanaleneiland kwam een kwart van de achttien aangehouden jongeren uit de wijk zelf. Tijdens de rellen in Overvecht zouden er meer relschoppers uit de wijk zelf zijn gekomen. Het lijkt te gaan om een kat- en muisspel tussen politie en jongeren, die telkens op het laatste moment via social media afspreken om te gaan rellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.