RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw onrustig in Utrecht: jongeren rellen in Hoograven, Zuilen en Ondiep

1/4
UTRECHT - Na eerdere onrust in Amersfoort, was het gisteravond ook onrustig in de stad Utrecht. De gemeente kondigde twee keer een noodbevel af. Eerst waren de politie en ME grootschalig aanwezig in de wijken Zuilen en Ondiep. Later ging het ook nog mis in Hoograven, ter hoogte van de Heemstedelaan. De politie werd met stenen bekogeld door jongeren.

Even voor middernacht werd daarom ook hier een noodbevel afgekondigd. Dat noodbevel hield in dat iedereen die in de wijk woont binnen moest blijven. Iedereen die niet in de wijk woont en zich toch op straat begaf, werd weggestuurd.

 Politie in Utrecht. Politie in Utrecht. | Foto: Michiel van Beers

Bij het Klokkenveld tussen de Marnixlaan en de Nieuwlichtstraat verzamelde zich een groep jongeren. De politie was samen met de ME aanwezig. De ME voerde een charge uit en dreef de jongeren uiteen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er enkele aanhoudingen verricht en hebben de noodbevelen goed gewerkt. Rond 01.00 uur 's nachts keerde de rust terug.

 Politie in Utrecht. Politie in Utrecht. | Foto: Michiel van Beers

Rond Zuilen en het randje van Ondiep werd door een groep jongeren met vuurwerk gegooid. Ook werd er een scooter in brand gestoken op de Thorbeckelaan, in de buurt van de Marnixlaan. De brandweer wist de brand snel te blussen en werd daarbij beveiligd door de ME.

 De brandweer wist de brand snel te blussen. De brandweer wist de brand snel te blussen. | Foto: Michiel van Beers

Eerder op de avond ging het ook al mis in Amersfoort, in de omgeving van De Stier op de rotonde Flierbeeksingel. Er waren oproepen gedaan om daar te komen rellen.

De Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius kondigde een noodbevel af, vanwege "grote wanordelijkheden". Er is daar n persoon aangehouden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amersfoort is er met vuurwerk gegooid, werd er gedreigd met het gooien van molotovcocktail en zou er op social media zijn gezegd dat 'De Stier' in brand zou worden gestoken. Het noodbevel blijft daarom "zolang als nodig" van kracht.

Kat- en muisspel
Het is de afgelopen dagen vaker onrustig in en rondom Utrecht. Vrijdagavond waren er rellen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De dag daarop ging het mis in de Utrechtse wijk Overvecht.

Bij de rellen zijn vrijdag- en zaterdagavond 43 arrestaties verricht. In Kanaleneiland kwam een kwart van de achttien aangehouden jongeren uit de wijk zelf. Tijdens de rellen in Overvecht zouden er meer relschoppers uit de wijk zelf zijn gekomen. Het lijkt te gaan om een kat- en muisspel tussen politie en jongeren, die telkens op het laatste moment via social media afspreken om te gaan rellen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -