Zoon met zakken vol drugs veroordeeld, moeder dreigt woning kwijt te raken

© Politie.nl
AMERSFOORT - Een man uit Amersfoort is veroordeeld voor handel in drugs. Een medeverdachte in de zaak is vrijgesproken.
In een woning aan de Grote Beer in Amersfoort vond de politie in februari 25 kilo henneptoppen in plasic zakken. Straatwaarde: 100.000 euro. Buurtbewoners trokken aan de bel toen ze een sterke wietlucht roken. Agenten constateerden dat die uit het huis kwam en deden een inval. Twee mannen van 25 en 30 jaar waren in de woning aanwezig en werden gearresteerd. Ook nam de politie een auto in beslag.
De 74-jarige moeder van de veroordeelde man dreigt haar woning kwijt te raken door de drugshandel van haar zoon. De Alliantie is een juridische procedure gestart om de huurster, die aan alzheimer lijdt, weg te krijgen. Eerder leek dit van de baan, maar gisteren werd duidelijk De Alliantie de zaak toch doorzet.
De zoon van de vrouw is veroordeeld tot vijf maanden celstraf, maar de tijd die hij al heeft vastgezeten wordt daarvan afgetrokken. Daarnaast worden drie maanden niet opgelegd als de man zich aan een reeks voorwaarden houdt. Zo is er een proeftijd van twee jaar en moet de man een traakstraf van 100 uur uitvoeren.
Het volledige vonnis vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.