RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist celstraf tegen automobilist die opzettelijk verkeersregelaar Skate Parade aanreed

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 14 weken geŽist tegen een 24-jarige Utrechter die twee jaar geleden een verkeersregelaar opzettelijk aanreed tijdens de Utrechtse Skate Parade. Als het aan het OM ligt, mag de man daarnaast een jaar lang niet autorijden.

Het OM eist een hogere straf omdat het geweld was gericht tegen een hulpverlener. Ook zou de verdachte op de zitting vandaag geen verantwoordelijkheid hebben genomen voor zijn gedrag.

De Utrechtse Skate Parade is een evenement dat jaarlijks in de zomerperiode plaatsvindt. Honderden deelnemers rijden iedere vrijdagavond een skatetocht door Utrecht en worden daarbij begeleid door een motoragent en tientallen verkeersregelaars, die net als de deelnemers op skates rijden.

Op vrijdag 17 augustus 2018 waren er zo'n 300 deelnemers en 30 verkeersregelaars. Een verkeersregelaar zag op de kruising van de 't Goylaan en de Jutfaseweg een auto hard aan komen rijden in de richting van de stoet en gaf daarop een stopteken. Omdat de auto niet direct stopte, maar iets doorrolde, ging de verkeersregelaar voor de auto staan. Hij deed dit om te voorkomen dat de bestuurder zou doorrijden.

De bestuurder reed daarop op hoge snelheid weg, raakte de verkeersregelaar en zou daarbij iets als "opkankeren" hebben geroepen. De Utrechter reed daarbij ook nog eens door rood.

De verdachte zegt zich niets te kunnen herinneren van het voorval. Hij wist wel te vertellen dat hij de verkeersregelaar niet opzettelijk aanreed. De officier van justitie acht op basis van aangifte, getuigenverklaringen en camerabeelden bewezen dat dit wel is gebeurd. "Hij moet gemerkt hebben dat hij iemand heeft geraakt", aldus de OvJ. "Kwalijk weggedrag, dat veel erger had kunnen aflopen."

De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -