RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw noodbevel van kracht in Kanaleneiland, zeven aanhoudingen verricht in Utrecht

UTRECHT - Het leek gisteravond lange tijd rustig te blijven in en rondom Utrecht, maar tegen het einde van de avond zochten jongeren in verschillende Utrechtse wijken toch weer de confrontatie met de politie. Volgens de gemeente Utrecht werd er wederom vuurwerk gegooid in Kanaleneiland. Daarom is er een noodbevel afgegeven voor het gebied rondom winkelcentrum de Rijnbaan. De politie heeft in totaal zeven aanhoudingen verricht.


Ook was het weer onrustig rondom de Marnixlaan in de Utrechtse wijk Zuilen. Er is daar onder de brug een motor in brand gestoken. Eén persoon is daarvoor aangehouden.

Volgens een woordvoerder van de politie was het rond 23.00 uur "nog redelijk rustig". Het noodbevel is volgens hem dan ook vooral bedoeld om als politie krachtiger te kunnen optreden. "Jongeren klonteren toch samen, en hiermee hebben wij de bevoegdheid om jongeren die in een bepaalde wijk niet thuishoren naar huis te sturen." Van grote vechtpartijen of rellen was volgens de politie op dat moment nog geen sprake geweest.

Eerder op de avond was de politie ook alert na oproepen om te gaan rellen in Nieuwegein. Een kleine groep jongeren verzamelde zich daar. De politie stuurde de jeugd weg en het bleef daar rustig.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -